Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ



Υλικά

2 φλιτζάνια μοβ λάχανο, σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά
7-8 μικρά μανιτάρια, ολόκληρα
1 πράσο σε ροδέλες
2 κολοκύθια μικρά, σε φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
2 καρότα, σε φέτες
½ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών σόγιας (σε κονσέρβα)
1 καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
λίγο μαϊντανό
3 κουτ. σούπας σόγια
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
1 κουτ. πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
           
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι η σε κατσαρόλα με το σησαμέλαιο, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα μπαχαρικά, την σόγια και λίγο νερό. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το μέλι και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν στο ζουμί των λαχανικών.
Τα σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο. Το γιαούρτι από τη θερμοκρασία των λαχανικών θα λιώσει και θα δώσει μια άλλη διάσταση στη σάλτσα και στη γεύση.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου