Υλικά
4-5
μήλα Ζαγοράς η όσα παίρνει η κατσαρόλα σας
4-5
κουτ. γλυκού ζάχαρη η όσα και τα μήλα
κανέλα
σκόνη
1
ξυλάκι κανέλα
καρφάκια
γαρίφαλο
½
φλιτζάνι κονιάκ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα μήλα ολόκληρα, βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο η με ένα μυτερό
μαχαίρι και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
Σε
μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ένα ξυλάκι κανέλας, βάζουμε όρθια τα μήλα τα
ραντίζουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε στην
κάθε
τρύπα, από ένα κουταλάκι ζάχαρη, λίγη κανέλλα και 2-3 καρφάκια γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε
τη κατσαρόλα και τα βράζουμε τα μήλα σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά
περίπου –όχι να λιώσουν.
Τα
σερβίρουμε ζεστά η κρύα, με το σιρόπι τους από πάνω και τα συνοδεύουμε με
παγωτό η γιαούρτι η σαντιγί, αλλά τρώγονται και σκέτα.
Μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε και ξυνόμηλα και στη γέμιση να προσθέσουμε καρύδια και
ξανθές σταφίδες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου