Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ



Υλικά

½ κιλό πέννες
2 φλιτζάνια ντομάτα, στο τρίφτη
2-3 καυτερές πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
γραβιέρα, τριμμένη
μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι  με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να γίνει παχύρρευστη.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε ζεστό νερό με αλάτι τις πέννες και μετά τις σουρώνουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι τις πέννες, τις ελιές, τη ρίγανη, τη κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου