Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ COCA COLA




Υλικά

4 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
½ λίτρο coca cola
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½  κουτ. γλυκού ρίγανη
1  κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι
½  φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες με τη coca cola, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη, το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες και όταν είναι να το μαγειρέψουμε το στραγγίζουμε.
Απλώνουμε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη πάπρικα , τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι βράζουμε την coca cola από το μαρινάρισμα του κρέατος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το κορν φλάουρ και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα με τη coca cola.

Μπορούμε να μην μαρινάρουμε τιε χοιρινές μπριζόλες με τη coca cola αλλά να τις μαγειρέψουμε με αυτή. Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε τις μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και τη πάπρικα.  Όταν ροδίσουν προσθέτουμε coca cola,  και 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη διαλυμένη σε ½ μισό νερό και τις μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Πριν τις βγάλουμε από το τηγάνι διαλύουμε 2 κουταλάκια κορν φλάουρ σε λίγο νερό και τα προσθέτουμε για να δέσει η σάλτσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ  ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου