Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ




Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα, τριμμένη
2 δόσεις βανίλια
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά σε ενάμισι φλιτζάνι νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό), ρίχνετε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη (κρατάτε δύο κουταλιές), τη βανίλια, το ξύσμα και βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε το γάλα χλιαρό, το βούτυρο, τη φουσκωμένη μαγιά και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι με λίγο αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ζυμώνετε λίγο τη ζύμη, ρίχνετε την καρυδόψιχα και ξαναζυμώνετε.
Στη συνέχεια πλάθετε τσουρέκια σε διάφορα σχήματα. Στρώνετε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί, τα τοποθετείτε και αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τρία ασπράδια, ρίχνετε δύο κουταλιές ζάχαρη και αλείφετε τα τσουρέκια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου