Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΝΙΑ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ)


Υλικά

5 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 δόση βανίλια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τη αμυγδαλόψιχα σε μια λεκάνη. Χτυπάτε τα αυγά στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, τα προσθέτετε στη λεκάνη με την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και την αλείφετε με βούτυρο. Παίρνετε λίγο μείγμα, το πλάθετε σε στρογγυλό μπαλάκι, το πατάτε λίγο και το τοποθετείτε στο ταψί. Επαναλαμβάνετε, μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τοποθετείτε τα μπαλάκια σε απόσταση στο ταψί γιατί απλώνουν.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10-15 λεπτά, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα βγάζετε από το ταψί και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

ΜΑΙΡΗ ΠΑΣΧΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου