Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ




Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
2 κρόκους αυγού
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με λίγο πιπέρι και μόλις κρυώσει το διαλύουμε σε ίνες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν το κασέρι το ρεγκάτο , τα αυγά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά το αυγό που έχουμε κτυπήσει με λίγο γάλα και μετά από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου