Υλικά
(για 1 λαμαρίνα του φούρνου
περίπου)
80 γραμμάρια ζάχαρη (ή πιο
πολύ αν σας αρέσουν γλυκά)
150 γραμμάρια βούτυρο
μαλακωμένο
2 αυγά, κατά προτίμηση
βιολογικά
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
ξύσμα από 2 μεγάλα μανταρίνια
(όχι κλημεντίνες), βιολογικά
1 φλιτζάνι καφέ χυμός από
μανταρίνια
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
πάουντερ
100 γραμμάρια φουντούκια,
χοντροτριμμένα
500 - 600 γραμμάρια περίπου αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή
με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τα υγρά, το ξύσμα
και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να
ενωθούν.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε
αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο και ξαναζυμώνουμε αφού
βάλουμε και τα φουντούκια, για να ενωθούν καλά με τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με
διπλή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ησυχάσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά
και στρογγυλά ή σε μπαστουνάκια που τους δίνουμε το σχήμα Ζ. Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180° C.
Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι
στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε. Για να δούμε αν έχουν ψηθεί, σηκώνουμε
ένα κουλουράκι. Θα πρέπει να είναι ψημένο από κάτω.
ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία: Σωτήρης
Παπανικολάου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου