Υλικά
1
½ κιλό μέτρια κολοκύθια
5-6
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2-3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
350
γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
4
αυγά
2
κουτ. σούπας γάλα
2
κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
για
το φύλλο
1
κιλό αλεύρι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
κουτ. γλυκού αλάτι
½
κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Τρίβουμε
τα κολοκύθια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα
σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε
μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το κρασί, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το
ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, ώσπου να πάρουμε μια μαλακή, εύπλαστη
ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη πασπαλισμένη
με λίγο αλεύρι να ξεκουραστεί.
Σε
μία λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο,
το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ανοίγουμε
με τον πλάστη δυο φύλλα, λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο και με ένα
πινέλο το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο,
και την καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και γυρίζουμε τα φύλλα που
περισσεύουν προς τα μέσα σαν κορδόνι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου