Υλικά
4
πατάτες
3
κολοκύθια
2 καρότα
2-3
κλαράκια μπρόκολο
αλάτι
πιπέρι
½
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
σουσάμι
για
την μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι βούτυρο
½
λίτρο γάλα
2
φλιτζάνια γραβιέρα, τριμμένη
1
αυγό
3
κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα για 10 λεπτά και στη συνέχεα
προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το μπρόκολο και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- όχι να λιώσουν. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε καλά.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το
αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
και να ξανθύνει.
Ρίχνουμε
το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο,
αλάτι και πιπέρι και μόλις αρχίσει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά και
ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Κόβουμε
τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε ένα πυρέξ ή
ταψάκι και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα της μπεσαμέλ.
Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία στρώνοντας από πάνω τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά και την υπόλοιπη
μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και το σουσάμι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά ή έως ότου πάρει
χρώμα η επιφάνεια του σουφλέ. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10
λεπτά να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου