Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
ξύσμα από 3 λεμόνια
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
πάουντερ
2 βανίλιες
για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το
γιαούρτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιών, τις βανίλιες και
το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας με
ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε
καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και
ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα υλικά για το
σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά. Όταν η πίτα μας κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό
σιρόπι.
Σερβίρουμε με σαντιγί από
πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου