Υλικά
1 λίτρο γάλα καρύδας
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 ½ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
κανέλα & ζάχαρη για το
γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια
φωτιά, βάζουμε το γάλα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και
ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά το
σιμιγδάλι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και όταν το μείγμα δέσει, το αποσύρουμε
από την φωτιά.
Σε ένα μπολ κτυπάμε με το
σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα
ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε
ένα ταψί και απλώνουμε τη κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι η επιφάνεια της γαλατόπιτας
έχει ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο την αφήνουμε να
κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου