Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ




Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό ζάχαρη
350 γραμμάρια βούτυρο
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 πορτοκάλι
2-3 βανίλιες
½ κουτ. γλυκού αλάτι
6 αυγά
2 κρόκους αυγών 

Εκτέλεση

Στο μίξερ η σε ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το κτύπημα..
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις βανίλιες, το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ ή του μπολ.
Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγουμε με μια νάιλον μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξούδες ,μακρόστενα η στρογγυλά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί του φούρνου οποίο πριν το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Κτυπάμε τους δύο κρόκους αυγών με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-45 και μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου