Υλικά
½
κιλό πένες
½
φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4
κουτ. σούπας βούτυρο
2
κρεμμύδια, στο τρίφτη
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2
αβοκάντο, ψιλοκομμένα
1
σφηνάκι βότκα
2-3
κουτ. σούπας αλεύρι
2
φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1
φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
κανέλλα
γαρύφαλλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά τόσο να κρατάνε λίγο.
Σε
βαθύ τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο να
μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε και τα
αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τη βότκα και
αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε
το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι
να ενσωματωθεί καλά.
Προσθέτουμε
τη κρέμα γάλακτος και τα αβοκάντο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η
σάλτσα.
Αποσύρουμε
το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο αλάτι και πιπέρι,
και το τριμμένο τυρί.
Σουρώνουμε
τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα τα ανακατεύουμε καλά
και σερβίρουμε.
Αν
θέλουμε βάζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε
από πάνω με τριμμένο τυρί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30
λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου