Υλικά
4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
3-4 κλωναράκια σέλινο,
ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά
καρέ
½ κιλό ρύζι Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
(προαιρετικά)
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό (τα
φύλλα), ψιλοκομμένο
γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το
πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι
βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε
ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα
πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι
στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά
βράσιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν
τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι
ακόμη μελάτο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή
κεφαλοτύρι.
ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία ΑΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου