Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ*




Υλικά

½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
½ φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες
300 γραμμάρια ανθότυρο, λιωμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Ρίχνετε το καρότο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, τα ανακατεύετε, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε το ανθότυρο, τα ανακατεύετε και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

*Συνταγή Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου