Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ



Η φαντασία στο βάψιμο των πασχαλινών αυγών δεν έχει όρια, ξεχάστε τα απλά κόκκινα βαμμένα αυγά και περάστε σε άλλο επίπεδο. Αναδείξτε τις ικανότητες σας, διασκεδάστε με τα παιδιά σας και εκπλήξτε τους καλεσμένους σας!
Οι προτάσεις που θα δείτε παρακάτω δεν είναι όλες κατάλληλες για αυγά που θα καταναλωθούν. Όταν χρησιμοποιούνται υλικά που δεν είναι φυσικά και επομένως δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση, εφαρμόζεται μια πολύ εύκολη τεχνική όπου τρυπάμε το κέλυφος του αυγού από τη μια άκρη και αδειάζουμε το περιεχόμενο (για να μη πάει χαμένο το αυγό το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κάποιο γλυκό). Έτσι το αυγό διατηρεί το σχήμα του και είναι έτοιμο για βάψιμο. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για να πάρετε ιδέες:

Αυγά με σχέδια από φύλλα φυτών όπως διάφορα βότανα μαϊντανός, άνηθος και άλλα. Η τεχνική είναι πολύ απλή, διαλέξτε μικρά φύλλα, τοποθετήστε ένα φύλλο στο αυγό, τυλίξτε το σφιχτά με ένα κομμάτι καλσόν, δέστε τις άκρες και βουτήξτε το αυγό μέσα στο χρώμα. Όταν πάρει χρώμα το αυγό σας, αφήστε το να στεγνώσει καλά και μετά λύστε το καλσόν.

Φυσικά άσπρα αυγά, βαμμένα με περίτεχνα μαύρα σχέδια

Φυσικά μπεζ αυγά, βαμμένα με περίτεχνα άσπρα σχέδια

Αυγά βαμμένα με marble στυλ, αυτό γίνεται εύκολα με βερνίκια νυχιών



Γράψτε μερικά μηνύματα σε φυσικά άσπρα αυγά

Ένα αυγό κουνελάκι, μια γλυκιά πρόταση για μικρά παιδιά

Αυγά με σχέδια από λουλούδια και πέταλα, με την τεχνική του καλσόν


Μια trendy πρόταση με χρυσά και bronze φύλλα, κορδέλες και παστέλ σχέδια

Για όσες λατρεύουν το glitter.

Άλλη μια πρόταση με σχέδια από φύλλα φυτών, με την τεχνική του καλσόν

Marble αυγά με κοραλλί και κίτρινο

Φυσικά άσπρα αυγά με πολύχρωμα κομφετί

Fluo αυγά με σχέδια από κορδέλα
Η τεχνική είναι πολύ απλή, τυλίξτε τα αυγά με μια κορδέλα, όπως θέλετε γύρω-γύρω ή χιαστή και βουτήξτε τα μέσα στο χρώμα. Όταν πάρει χρώμα το αυγό σας, αφήστε το να στεγνώσει καλά και μετά ξετυλίξτε την κορδέλα.

Πολύχρωμα αυγά με σχέδια καρδιάς
Και αυτό είναι εύκολο, πριν βουτήξετε το αυγό στο χρώμα, κολλήστε καλά ένα αυτοκόλλητο με το σχέδιο που σας αρέσει και αφού στεγνώσει καλά το χρώμα αφαιρέστε το αυτοκόλλητο. http://www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου