Υλικά
6
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2
½ φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
10
φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1
φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4
αυγά
1
φλιτζάνι πράσινες και μαύρες ελιές, σε ροδέλες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μπέικιν
πάουντερ τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά για να
μας δώσουν ένα παχύρευστο χυλό. Αν το μείγμα μας δεν μπορεί να δουλευτεί
ρίχνουμε ελάχιστο γάλα η νερό. Προσθέτουμε τη φέτα, το μπέικον και τις ελιές και
ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πάρουμε ένα ομοιογενές
μείγμα.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα η ένα ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου. Μόλις είναι
έτοιμο, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου