Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




Υλικά

10-12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους
150 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με ένα βρεμένο πανί τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κιμά και το μπέικον, τα κοτσάνια των μανιταριών, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο, βάζουμε τα κεφάλια των μανιταριών και με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με το μείγμα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τα βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου