Υλικά
2
φλιτζάνια καστανό ρύζι
2
½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1
φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
½
κουτ. γλυκού αλάτι
1
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3
κουτ. σούπας βούτυρο
2
κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και χονδροκοπανισμένα
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6
κάστανα βρασμένα
κανέλα
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
στο ζωμό λαχανικών και κοτόπουλου, με το αλάτι το ρύζι για 15λεπτά. Προσθέτουμε
το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε
να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά ακόμα.
Βράζουμε
τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα κάστανα ξέρουμε ότι έχουν ψηθεί, αν
τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι είναι μαλακά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, τα
ξεφλουδίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα
κάστανα, το κουκουνάρι. Μόλις τα αμύγδαλα πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, τα ρίχνουμε το
μείγμα στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι, προσθέτουμε το μαϊντανό, τη κανέλα,
το πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου