Υλικά
200
γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
200
γραμμάρια, ανθότυρο, θρυμματισμένο
200
γραμμάρια έμενταλ
200
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200
γραμμάρια ρεγκατο, τριμμένο
2
½ φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
6
αυγά
αλάτι
πιπέρι
για
τη ζύμη
200
γραμμάρια αλεύρι
100
γραμμάρια βούτυρο
25
γραμμάρια νερό
1
κρόκο αυγού
½
κουτ. γλυκού αλάτι
1
κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
Πλάθουμε
την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για
τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια
φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο
για μία με δύο ώρες.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο της τάρτας. Κτυπάμε τα αυγά με το γάλα εβαπορέ
και το ρίχνουμε πάνω στα τυριά. Αφήνουμε μερικά λεπτά να απορροφηθούν το γάλα
με τα αυγά.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδίσει στην επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου