Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ 5 ΤΥΡΙΑ


Υλικά

200 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
200 γραμμάρια, ανθότυρο, θρυμματισμένο
200 γραμμάρια έμενταλ
200 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200 γραμμάρια ρεγκατο, τριμμένο
2 ½ φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
6 αυγά
αλάτι
πιπέρι

για τη ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια  βούτυρο
25 γραμμάρια νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο της τάρτας. Κτυπάμε τα αυγά με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στα τυριά. Αφήνουμε μερικά λεπτά να απορροφηθούν το γάλα με τα αυγά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου