Υλικά
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο,
προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένο από τη μηχανή του κιμά
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό
πλιγούρι
2 αυγά, κατά προτίμηση
βιολογικά, χτυπημένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου,
τριμμένες
αλάτι και πιπέρι
1 μάτσο δυόσμο (μόνο τα
φύλλα), ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο
μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε
και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό
και να κρυώσει. Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά,
κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να
ενωθούν. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε
μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε
και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και
στο εσωτερικό τους. Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ- ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία ΣΩΤΗΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου