Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑ



Υλικά

 ½ κιλό φύλλο κανταΐφι
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυμό από ½  λεμόνι

για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα
½  φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κορν φλαουρ

για το γαρνίρισμα
2 ½ φλιτζάνια κομπόστα βύσσινο με το σιρόπι τους
χυμό από ½  λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τις ίνες από το κανταΐφι, τις φτιάχνουμε σαν φωλίτσες τις βρέχουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, τις στρώνουμε στο ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν βγάλουμε τις φωλιές κανταΐφι από το φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Μοιράζουμε από πάνω από κάθε φωλιά τη κρέμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα βύσσινα κομπόστα με το σιρόπι τους έως να δέσουν.
Σερβίρουμε τις φωλιές κανταϊφιού με τη κρέμα, προσθέτοντας από πάνω τα βύσσινα με το σιρόπι τους.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου