Υλικά
½ κιλό σπαράγγια φρέσκα
2 κουταλιές λάδι
½ κουταλιά κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα σπαράγγια και τα
καθαρίζετε από τις ίνες με ένα μαχαίρι. Τα κόβετε 5 εκατοστά από τη βάση,
κρατάτε το επάνω μέρος και το κόβετε στη μέση. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και
μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα σπαράγγια, λίγο αλάτι και τα βράζετε για 5 λεπτά.
Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα μόνο τις κορυφές, τις βάζετε σε μια πιατέλα και
συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
Σουρώνετε το ζωμό, κόβετε τα
σπαράγγια (όχι τις κορυφές τους) σε κομματάκια και τα ρίχνετε πάλι στη
κατσαρόλα, μαζί με το ζωμό.
Βάζετε λίγο ζωμό σε ένα μπολ,
ρίχνετε το κορν φλάουρ, ανακατεύετε και τον προσθέτετε στη κατσαρόλα μαζί με το
λάδι. Μόλις δέσει λίγο η σούπα, ρίχνετε το γάλα, τη βράζετε για 2 λεπτά και
κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε να κρυώσει λίγο η
σούπα και τη σερβίρετε μαζί με τις κορυφές από τα σπαράγγια, πασπαλίζοντας με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΟΥΛΑ ΒΛΑΣΗ
*Συνταγή Κεφαλονιάς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου