Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΚΑΣΟΠΙΤΑ



Υλικά

½  κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο
500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό)
450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά χτυπημένα
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερή ματζουράνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα το χυλό· πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου