Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



Υλικά

½ κιλό κιμά, ανάμεικτο, (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη,
1 κουτ. σούπας ξύδι,
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
σάψιχο η μαντζουράνα (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι

για τη σάλτσα
½ κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, το ψωμί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σάψιχο, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας πιο αφράτο.
Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο  και μόλις πάρουν χρώμα στο εξωτερικό τους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν σωστά και στο εσωτερικό.
Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και ρίχνουμε τους κεφτέδες και τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου