Υλικά
1
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μήλα, τριμμένα
3
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού αλάτι
½
φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1
φλιτζάνι γάλα
1
αυγό
½
φλιτζάνι βούτυρο λειωμένο
1
φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
για
το γαρνίρισμα
1
μήλο καθαρισμένο, σε κυβάκια
2
κουτ. σούπας ζάχαρη
2
κουτ. σούπας μέλι
½
φλιτζάνι ξανθές και μαύρες σταφίδες
κανέλλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και τρίβουμε τα δύο μήλα στη τρίφτη, μουλιάζουμε σε νερό τις σταφίδες.
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη
άχνη. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό
και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για πέντε λεπτά,
προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα με τις σταφίδες και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει
ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε
ένα μικρό κατσαρολάκι με μισό φλιτζάνι νερό βάζουμε τα κομματάκια μήλου και το
μισό φλιτζάνι σταφίδες και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι,
ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να δέσουν ελαφρά.
Αφήνουμε
για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε
λίγες σταγόνες από λάδι.
Σε
μέτρια φωτιά με μία κουτάλα η ένα μέτριο φλιτζάνι βάζουμε το μείγμα μας στο
τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου
τρία λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και τότε
γυρνάμε τη τηγανίτα μας από την άλλη πλευρά να ψηθεί και για 2-3 λεπτά.
Τις
σερβίρουμε αμέσως με τα κομματάκια μήλου και τις σταφίδες από πάνω και τις
περιχύνουμε με το σιρόπι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου