Υλικά
6
αυγά
1
φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1
φλιτζάνι ζάχαρη
½
φλιτζάνι αλεύρι
½
φλιτζάνι ινδική καρύδα, τριμμένη
1
βανίλια
1
φλιτζάνι ινδική καρύδα για το γαρνίρισμα
για
το σιρόπι
2
φλιτζάνια ζάχαρη
2
φλιτζάνια νερό
χυμό
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε
τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσουν και στη συνέχεια κτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφικτή
μαρέγκα.
Ρίχνουμε
το σιμιγδάλι το αλεύρι, τη βανίλια και την καρύδα στο μείγμα με τους κρόκους
και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το κτύπημα και μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε
απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε φόρμα ή ένα ταψί (22 εκ. διάμετρο), ρίχνουμε
το μείγμα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά και ελέγχουμε αν έχει
ψηθεί, βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι η μια οδοντογλυφίδα.
Βγάζουμε
τη φόρμα από το φούρνο και ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφού έχει κρυώσει
λίγο.
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε
το κρύο ραβανί με το ζεστό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου