Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
4-5 πατάτες μέτριου μεγέθους
8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια γκούντα,
τριμμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα,
τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρόκους αυγών
2 κουτ. σούπας γάλα
σουσάμι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και
τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, για 25 λεπτά περίπου μέχρι να
μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν. Τις βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε
λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι με βούτυρο
σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το μπέικον και το
σοτάρουμε και αυτό για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι
και το μπέικον τις πατάτες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος, αποσύρουμε από την φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά,
μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο
πυρέξ, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνουμε την γέμιση με
τις πατάτες και τα τυριά. Στρώνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας το αλείφουμε με
τους κρόκους αυγών κτυπημένους με λίγο γάλα, το χαράζουμε και πασπαλίζουμε με
σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της
πίτας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου