Υλικά
10-12 πιπεριές Φλωρίνης
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
½ ματσάκι μαιντανό,
ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας κάπαρη
ελαιολαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά και το σκόρδο
μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το ρύζι, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα
φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Προσθέτουμε την κάπαρη, το
μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τον τόνο επίσης ψιλοκομμένο και τα
ανακατεύουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις
πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο
νερό και το βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου και μέχρι να μαλακώσουν οι
πιπεριές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου