Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά

¾  κιλού φιλέτο γαλοπούλας, σε κιμά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1 κλωναράκι σέλερι, τριμμένο
1 πράσο (μόνο το άσπρο), τριμμένο
5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι balsamico
1 φύλλο δάφνης
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το αυγό, το δυόσμο, τη φρυγανιά, τη γραβιέρα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας αφράτο. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα λαχανικά της σάλτσας ανακατεύοντας καλά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το ξύδι, τα μυρωδικά, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι, καλύπτουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο  και μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στο εξωτερικό τους - δεν τους τηγανίζουμε πολύ. Τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ρύζι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου