Υλικά
½
κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
20
γραμμάρια νωπή μαγιά
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
½ φλιτζάνι ελιές, σε ροδέλες
1
½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
2
αυγά
1
κουτ, σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αναμειγνύουμε με τη
ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια ζεστή πετσέτα και το αφήνουμε για 15 λεπτά
μέχρι να αφρίσει.
Αδειάζουμε
τη μαγιά σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και
το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ελαστικό. Πασπαλίζουμε με
λίγο αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος για
μια ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε
τη φέτα, τις ελιές και το κόλιανδρο συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα
υλικά και γίνει η ζύμη μας απαλή.
Βάζουμε
τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα για κέκ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 35- 40 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου