Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

PAELLA ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ




Υλικά:

¼  κιλού γαρίδες
¼  κιλού καλαμαράκια, σε ροδέλες
¼  κιλού μύδια
½ κιλό ρύζι κίτρινο ρύζι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 φλιτζάνια νερό
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
κάρυ η σαφράν
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και το πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και το ρύζι για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί.
Μόλις το φαγητό «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, λίγο αλάτι ακόμη και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την Paella ζεστή με το τηγάνι στο τραπέζι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου