Υλικά
8 ποδαράκια αρνίσια
1 συκωταριά αρνίσια
2 πατάτες
1 κιλό κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
½ φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τη συκωταριά και
τα ποδαράκια. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, τα ρίχνετε, τα
βράζετε για 5 λεπτά και τα βάζετε να στραγγίξουν. Κόβετε τη συκωταριά και τις
πατάτες σε μικρά κομματάκια και σπάτε τα ποδαράκια.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα το
ελαιόλαδο, τη συκωταριά, τις πατάτες, τα ποδαράκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο
και τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι και τα
αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.
Χτυπάτε το αυγό, ρίχνετε το
χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό του φαγητού.
Τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε
στην κατσαρόλα. Αφήνετε 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό τη νύκτα της
Ανάστασης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου