Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ




Υλικά

1 κοτόπουλο
½ φλιτζάνι κονιάκ
½ φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε στα τέσσερα και το στραγγίζετε. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το βάζετε στη γάστρα. Ρίχνετε το λάδι, μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε τη γάστρα. Το ψήνετε στους 160 βαθμούς για ½ ώρα.
Τα ξεσκεπάζετε, το σβήνετε με το κονιάκ, ρίχνετε λίγο νερό και το αφήνετε να ψηθεί καλά, ώσπου να μείνει με λίγη σάλτσα. Το σερβίρετε σε πιατέλα.

ΝΙΚΗ ΓΚΡΕΦΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου