Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΑ ΕΞΩΤΙΚΗ




Υλικά

3/4 κιλού χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
1 κονσέρβα ανανά με το χυμό της
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. γλυκού άνθος αραβοσίτου
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, το ξύδι, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το τζίντζερ και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Στραγγίζουμε το κρέας και το ρίχνουμε στο τηγάνι και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά η μέχρι να μαγειρευτεί καλά και στη συνέχεια το βγάζουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τον ανανά και προσθέτουμε το χυμό του στο μπολ με τη μαρινάδα μαζί με το άνθος αραβοσίτου, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και την αφήνουμε μέχρι να πήξει και να πάρει 1-2 βράσεις. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας η βρασμένο ρύζι με τη σάλτσα και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου