Υλικά
250
γραμμάρια μανιτάρια, σε φέτες
2
αβοκάντο, σε φέτες
1
ματσάκι ρόκα (μόνο τα φύλλα)
8-10
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για
τη σάλτσα
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1
κουτ. γλυκού μουστάρδα
1
κουτ. σούπας πετιμέζι η μέλι
2
κουτ. σούπας μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο για να
αρωματίσουμε το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε τα
μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Μόλις
είναι έτοιμα προσθέτουμε τα αβοκάντο, ανακατεύουμε, τα αποσύρουμε από τη φωτιά
και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε
ένα σεηκερ κτυπάμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το πετιμέζι,
το μπαλσάμικο, λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε
τα μανιτάρια με τα αβοκάντο σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια,
περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου