Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ




Υλικά

2 κονσέρβες τόνου σε λάδι, τεμαχισμένος
1 μαρούλι, σε κομμάτια
1 αγγούρι, σε φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
10 ελιές, σε ροδέλες
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
6 κουτ. ελαιόλαδο
5 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα σέηκερ ρίχνουμε το λεμόνι με το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τα κτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ η σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι χοντροκομμένο, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές το τόνο και τις αντζούγιες.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου