Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ½ φλιτζάνι κριθαράκι μέτριο
1 φλιτζάνι λάδι
½ κουταλάκι κανέλλα
λίγο γαρίφαλο, τριμμένο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το
κόβετε σε μερίδες και το στραγγίζετε. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το σκόρδο με το
λάδι, προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες,
αλάτι πιπέρι, λίγο γαρίφαλο, την κανέλα, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να
μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε στη
Ν κατσαρόλα τρία φλιτζάνια
νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε συχνά.
Όταν κοντεύει να βράσει,
ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο. Αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, κατεβάζετε το φαγητό
από τη φωτιά, με αρκετό ζωμό, και αφήνετε τη κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ώστε το
κριθαράκι να απορροφήσει το ζωμό.
Σερβίρετε σε πιατέλα.
Τα αλάτι και το πιπέρι ας
είναι αρκετά, αν θέλετε να γίνει το φαγητό πικάντικο.
ΒΑΣΩ ΒΛΑΧΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου