Υλικά
½ κιλό σπαγκέτι ή άλλη πάστα
4 μεγάλες μελιτζάνες
τσακώνικες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια
φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο +
επιπλέον για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες στη
μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Η φλούδα θα μείνει πάνω
στον τρίφτη - την πετάμε. Βάζουμε τον πολτό στο ψιλό σουρωτήρι - σήτα και τον
αλατίζουμε ελαφρά. Πρέπει να μείνει μισή ώρα τουλάχιστον για να αφήσει τα υγρά
του.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες
και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τους αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε αλατόνερο και
μετά τους στύβουμε με τα χέρια και τους αφήνουμε για λίγο πάνω σε πετσέτα. Τους
τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν από όλες τις μεριές και να
μαλακώσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να
αφήσουν τα περίσσια λάδια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα
με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα
(εκτός φωτιάς). Βάζουμε το λάδι σε τηγανάκι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο και
ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μαυρίσει· πρέπει να βγάλει το άρωμά του και να
γίνει κρεμ - ροζ στο χρώμα, κάτι που γίνεται γρήγορα, γι' αυτό θέλει προσοχή.
Αδειάζουμε το σκόρδο με το λάδι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και
προσθέτουμε τη σουρωμένη, ωμή ντομάτα, τους κύβους μελιτζάνας, το δυόσμο και
όσο πιπέρι θέλουμε. Ανακατεύουμε απαλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε
αμέσως.
ΕΥΗ
ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου