Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ




Υλικά

½  φύλλο κρούστας
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας γάλα
2 αυγά
100 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κιμά μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά τους, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κρεμμυδιού με το κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, τη φρυγανιά και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφουμε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάμε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε κατά μήκος από μια κουταλιά γέμισης ανά τρία φύλλα κρούστας, γυρίζουμε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω απ' τη γέμιση και τυλίγουμε συνέχεια σε ρολό.
Στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο την άκρη του φύλλου με βούτυρο, για να κολλήσει και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε 12 ρολάκια. Τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα ταψί και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου