Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά

για το παντεσπάνι σοκολάτας
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα

για την κρέμα λευκής σοκολάτας
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος  

για την επικάλυψη της σοκολάτας
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια  κουβερτούρα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε να αφρατέψουν, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το κτύπημα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ το αλάτι, τη σόδα και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά  στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε
Βουτυρώνουμε  μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και με ένα μαχαίρι η με ένα οδοντικό νήμα το κόβουμε στη μέση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα επικάλυψης. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την μισή κρέμα γάλακτος, την ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στη συνέχεια κτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας στο μείγμα της κουβερτούρας και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα στρογγυλό δίσκο τοποθετούμε την μία βάση από το παντεσπάνι απλώνουμε από πάνω την κρέμα και από πάνω βάζουμε την άλλη βάση από το παντεσπάνι μας.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα με την κρέμα σοκολάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου