Υλικά
3
στήθη κοτόπουλο
½
κιλό μανιτάρια, σε φέτες
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξηρό κρασί
1
πακέτο φύλλο κρούστας
αλάτι
πιπέρι
για
την μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι βούτυρο
½
λίτρο γάλα
200
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
1
αυγό
2
½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν, τα
αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια ξεφτίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά
κομμάτια.
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε
τα μανιτάρια, τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους και στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο,
αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το
αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
και να ξανθύνει.
Ρίχνουμε
το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα για να
μην σβολιάσει, προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και μόλις
αρχίσει να πήζει , το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα
μανιτάρια, το κοτόπουλο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε
ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ένα-ένα
και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Στην συνέχεια
αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν οι άκρες
τους. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς το κέντρο της πίτας
και βουτυρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχουν
ψηθεί τα κάτω φύλλα κι αν χρειαστεί σκεπάζουμε τη πίτα με αλουμινόχαρτο και την
ψήνουμε για λίγη ώρα ακόμη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου