Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΙ




Υλικά

1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα
200 γραμμάρια πικάντικη κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200 γραμμάρια φρυγανιά, τριμμένη
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
1/3 μάτσο δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αδειάζουμε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, να στραγγίξουν καλά από τα υγρά.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε, μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, μεγέθους μικρού καρυδιού. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Συνοδεύουμε με οι ψητές σαρδέλες ή ο τηγανητός γαύρος.

ΦΙΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥΛΑΤΟΥ - ΠΟΥΛΑΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου