Υλικά
4-5
μεγάλες πατάτες
10-12
φέτες μπέικον
3
κουτ. σούπας βούτυρο
2
κουτ. σούπας πάπρικα
2
κουτ. γλυκού τσίλι
1
κουτ. γλυκού κύμινο
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε
τις πατάτες καλά με μια βούρτσα η ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσουμε το χώμα που
μπορεί να έχουν. Τοποθετούμε τη πατάτα ανάμεσα από δύο ξυλάκια από καλαμάκια
και τη κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε λεπτές φέτες χωρίς να την κόψουμε
τελείως στο κάτω μέρος.
Τις ανοίγουμε ελάχιστα, προσέχοντας να μην μας ανοίξουν
τελείως και κοπούν.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τη πάπρικα, το τσίλι, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι
και πιπέρι και πασπαλίζουμε τις πατάτες , ανοίγοντάς τες με προσοχή για να μην
σπάσουν. Ανάμεσα από τις φέτες της πατάτας βάζουμε ένα κομμάτι μπέικον, ανάλογα
το πλάτος της πατάτας.
Βάζουμε
τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τις ραντίζουμε με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου, αν και ο
χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας.
Τις
σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και αν θέλουμε 10 λεπτά πριν τις
βγάλουμε από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου