Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




Υλικά

180 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φακελάκι βανίλια
120 γραμμάρια καρυδόψιχα
120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει  με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το μείγμα είναι καλά αναμεμειγμένο, προσθέτουμε τη καρυδόψιχα και τα κομματάκια σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ (22-24 διαμέτρου) η σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά του ρίχνουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια η το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου