Υλικά
1 κιλό μοσχάρι γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό
κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας και το
αφήνετε να στραγγίξει. Το κόβετε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι,
πιπέρι και τις αλευρώνετε μία-μία. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις
τηγανίζετε για λίγο μια μια, να πάρουν χρώμα. Βάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα το
ελαιόλαδο, ρίχνετε το σκόρδο, το ξύδι, το κρέας και τα ανακατεύετε λίγο στη
φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το ξύδι.
Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό
και αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Αν δείτε ότι το φαγητό
θέλει ξύδι, προσθέτετε στο τέλος δύο-τρείς κουταλιές, για να γίνει πικάντικο.
Σερβίρεται συνήθως με πουρέ
πατάτας.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου