Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ



Υλικά

Για την ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια  βούτυρο
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           

Για την κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρη       
100 γραμμάρια  βούτυρο
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
30 γραμμάρια αλεύρι           
3 αυγά           
το ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
2 κουτάκια κομπόστα βύσσινο
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε από πάνω όσπρια –βάζουμε βάρος για να την εμποδίσουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 25 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί κρέμα και το βούτυρο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σουρώνουμε τη κομπόστα βύσσινο. Σε μια μικρή κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το σιρόπι της κομπόστας με το χυμό λεμονιού, μέχρι να δέσει ελαφρά και μόλις κρυώσει το απλώνουμε πάνω στη κρέμα της τάρτας. Βάζουμε από πάνω τα βύσσινα το ένα κοντά στο άλλο.
Βάζουμε την τάρτα βύσσινου στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου