½ κιλό μανιτάρια
1 κρεμμύδι, στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
½ κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
½ κουτ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο γλυκό
κρασί
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε ελαφρά τα
μανιτάρια με μια πετσέτα και τα καθαρίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι
ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια,
ολόκληρα, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το
σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για 3 με 4
λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την
μουστάρδα.
Βράζουμε και λίγο πριν εξατμιστεί
το κρασί και μείνουν τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους, ρίχνουμε τη ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από
πάνω και τα σερβίρουμε γαρνίροντας τα με τον φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου