Υλικά
½ κιλό μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας μαϊντανό,
ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το
τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα
μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό, το αλεύρι, τη γραβιέρα,
το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να
προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να
σφίξει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες
στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και
τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο
και μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στο εξωτερικό. Τους απλώνουμε σε χαρτί
κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου